Traditii si obiceiuri bizare din intreaga lume

Lifestyle Turism
A geisha being dressed in the traditional kimono

Ai vrea sa afli despre cele mai bizare traditii si obiceiuri din intreaga lume? Atunci pregateste-te pentru o calatorie fascinanta prin obiceiurile stranii ale diferitelor culturi. De la saruturi cu pesti pana la inmormantari colorate, lumea este plina de traditii unice care pot parea ciudate pentru cei neobisnuiti cu ele.

Intr-o regiune indepartata din Marea Bariera de Corali din Australia, exista o traditie interesanta numita “sarutul cu pesti”. Aici, turistii sunt incurajati sa isi puna buzele pe un pestisor de recif numit “lip fish” pentru a primi un sarut. Se crede ca acest sarut aduce noroc si prosperitate. Desigur, trebuie sa fii curajos pentru a face acest lucru, deoarece pestisorul poate avea dintii ascutiti!

In Japonia, exista un obicei numit “Festivalul Hadaka Matsuri”, care se desfasoara in fiecare an in luna februarie. Oamenii se dezbraca complet si se lupta pentru a prinde un băț norocos, numit “shingi”, aruncat de un preot. Cei care reusesc sa prinda bățul sunt considerati norocosi pentru intregul an. Cu toate acestea, trebuie sa ai mult curaj si sa te pregatesti pentru multa aglomeratie, deoarece acest festival este extrem de popular.

Intr-o alta parte a lumii, in Mexic, oamenii se aduna in fiecare an pentru a sarbatori “Ziua Mortilor” printr-un obicei numit “Noaptea de Lumina”. Pe 1 noiembrie, familiile se aduna la cimitire pentru a-si onora si a-si aminti de cei dragi care au murit. Ceea ce face acest obicei atat de special este modul in care cimitirele sunt luminate cu lumanari colorate, flori si decoratiuni frumoase. Atmosfera este una de sarbatoare, unde oamenii se aduna pentru a impartasi amintiri si a se bucura de momente speciale alaturi de cei plecati.

Fascinante obiceiuri de nunta din jurul lumii: de la miresele plangacioase la ritualuri cu oua

Nuntile sunt evenimente speciale care aduc impreuna familii si prieteni pentru a sarbatori dragostea si uniunea. Dar, in functie de cultura si traditie, obiceiurile de nunta pot varia foarte mult. Iata cateva dintre cele mai fascinante obiceiuri de nunta din jurul lumii.

In India, miresele sunt cunoscute pentru emotiile lor puternice in ziua nuntii. Este obiceiul ca mireasa sa planga inainte de a se casatori, exprimandu-si tristetea pentru a parasi familia si a incepe o noua viata. Aceasta traditie este considerata o expresie a fericirii si a recunostintei fata de parinti si familie.

In Grecia, exista un obicei numit “ruptura oului”. La sfarsitul ceremoniei de nunta, mireasa si mirele trebuie sa sparga un ou in timp ce stau in picioare pe el. Daca reusesc sa sparga oul fara sa se fisureze, se crede ca vor avea o casatorie fericita si plina de noroc. Acest obicei simbolizeaza puterea si unitatea cuplului.

In China, exista un obicei numit “jocul pantofilor”. Inainte de a se casatori, mireasa trebuie sa isi arunce pantofii catre mire si daca acesta ii prinde, se crede ca vor avea o casatorie fericita. Acest obicei este o modalitate de a aduce noroc si fericire cuplului.

Surprinzatoare festivaluri de mancare din intreaga lume: de la lupte cu rosii la mancatul de tarantule

Festivalurile de mancare sunt o ocazie de a celebra bucatele delicioase si cultura gastronomica a unei tari. Dar, uneori, aceste festivaluri pot fi mai mult decat atat. Iata cateva dintre cele mai surprinzatoare festivaluri de mancare din intreaga lume.

In Spania, exista un festival numit “La Tomatina”, care este o lupta masiva cu rosii. Participanții se arunca cu rosii timp de o ora, in timp ce strazile se transforma intr-un ocean rosu. Acest festival unic este o modalitate distractiva de a sarbatori recolta de rosii si de a onora traditiile locale.

In Cambodgia, unul dintre cele mai ciudate festivaluri de mancare este “Prahok Festival”. Prahok este un fel de mancare traditional facut din peste fermentat. La acest festival, oamenii se intrec in mancatul de prahok in timp ce se bucura de muzica si dansuri traditionale. Este un mod unic de a celebra cultura si traditiile cambodgiene.

In Cambodgia, unul dintre cele mai ciudate festivaluri de mancare este “Prahok Festival”. Prahok este un fel de mancare traditional facut din peste fermentat. La acest festival, oamenii se intrec in mancatul de prahok in timp ce se bucura de muzica si dansuri traditionale. Este un mod unic de a celebra cultura si traditiile cambodgiene.

Obiceiuri ciudate de Craciun: de la scufundarea Mosului la deschiderea cadourilor in ziua a doua de Craciun

Craciunul este una dintre cele mai asteptate sarbatori ale anului, dar modul in care este sarbatorit variaza in functie de tara si cultura. Iata cateva dintre cele mai ciudate obiceiuri de Craciun din intreaga lume.

In Grecia, exista un obicei numit “scufundarea Mosului”. In ziua de Craciun, oamenii se aduna la malul marii si arunca o cruce in apa, iar preotul sau un membru al comunitatii incearca sa o recupereze. Cel care reusete sa recupereze crucea este considerat norocos pentru intregul an. Acest obicei este o modalitate de a aduce noroc si binecuvantari in comunitate.

In Romania, deschiderea cadourilor de Craciun se face in ziua a doua de Craciun, pe 26 decembrie. Acest obicei este diferit de alte tari, unde cadourile sunt deschise in dimineata de Craciun. Deschiderea cadourilor in ziua a doua de Craciun este o traditie veche care aduce bucurie si asteptare pentru copii si adulti deopotriva.

In Finlanda, exista obiceiul de a se face sauna in seara de Ajun. Sauna este o parte importanta a culturii finlandeze si este considerata o modalitate de a curata si de a te pregati pentru sarbatoare. Este un mod unic de a sarbatori Craciunul si de a te pregati pentru intalnirea cu Mos Craciun.

Distribuie Articolul