Cum să scapi de călcâie crăpate rapid și ușor

Beauty

Pentru a remedia această problemă, am pregătit pentru tine și câteva remedii naturale, care te pot ajuta să arăți mereu impecabil, din cap până în picioare.

A venit vara, anotimpul rochiilor și al sandalelor, dar cu toate acestea, încă nu te simți suficient de stăpână pe tine să treci la această schimbare. În primul rând pentru că te confrunți cu călcâie crăpate, și din acest motiv amâni momentul până când va trebui să porți încălțăminte de vară. Pentru a remedia această problemă, am pregătit pentru tine și câteva remedii naturale, care te pot ajuta să arăți mereu impecabil, din cap până în picioare.

Banane și avocate pentru călcâie crăpate

Dacă ești adeptul unei alimentații sănătoase și echilibrate, atunci cu siguranță ai prin casă avocado și banane. Combinația dintre cele două nu este doar una plină de vitamine și minerale pentru organism, dar poate fi aplicată și extern, pentru a te scăpa rapid și ușor de problema estetică dată de călcâie crăpate.

Pentru a prepara mixture de care ai nevoie, alege o banană coaptă și o jumătate de avocado. Amestecă bine cu ajutorul unui blender, până obții o consistență asemănătoare cu a unei smântâni mai groase. Înainte de culcare, sau când ai ceva clipe de răgaz, aplică această cremă pe călcâiele cu probleme, lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, după care spală-te bine cu apă caldă și folosește un prosop aspru pentru a te șterge. Vei remarca încă de la prima folosire efecte pozitive, ceea ce te va încuraja să apelezi și în continuare la acest remediu natural simplu și foarte eficient.

Menține-ți călcâiele fine cu ulei de cocos sau de măsline

Dacă situația nu este chiar atât de gravă încât să încerci remediul de mai sus pentru călcâie crăpate, atunci totul se rezolvă mult mai ușor cu ajutorul dat de uleiul de cocos sau cel de măsline. Tot ce trebuie să faci este ca după baie să masezi tălpile picioarelor cu ulei, și apoi lași să acționeze toată noaptea. Ai grijă doar să pui o protecție în zona picioarelor pe perioada nopții, pentru a nu păta așternuturile.

Suc de lămâie pentru călcâie crăpate

Nici de această dată nu avem pentru tine un remediu complicat, ci unul la îndemâna oricui, și care presupune folosirea de suc de lămâie. Acesta este un acid natural care îndepărtează mult mai ușor pielea uscată și celulele moarte de la suprafață. Pentru a folosi această metodă, înainte de baie cu un sfert de oră pune suc de lămâie pe zona cu probleme, așteaptă cam 10 minute și apoi spală cu apă călduță. După ce ai încheiat baia, folosește o piatră ponce ori poate o pilă de călcâie pentru a le reda călcâielor moliciunea dorită. În plus, sucul de lămâie te scapă și de culoarea ușor îngălbenită a acestora. Nu folosi însă sucul de lămâie atunci când te confrunți cu călcâie crăpate grav, deoarece acidul conținut de acesta ți-ar putea cauza unele neplăceri cutanate.

Cremă pentru călcâie crăpate

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu reprezintă pentru tine o soluție, avem una care sigur te va mulțumi. Crema cu uree, vitamina A și E de la Eladerm este cea care te va scăpa sigur de această neplăcere. Ea este foarte eficientă, iar ingredientele care intră în compoziția ei garantează o exfoliere intensivă și îmbunătățeste considerabil aspectul și regenarea pielii. Eladerm este o companie românească, înființată în anul 2016, după doi ani de cercetare, iar produsele dezvoltate de ea sunt produse dermatocosmetice, aflate la granița dintre medicament și produs cosmetic.

Acest proiect s-a născut din dorința unui tânăr farmacist de a crea produse formulate corect și care să acționeze țintit asupra unor probleme ale pielii. Dermato-cosmeticele Eladerm se găsesc pe piața din România încă din anul 2016 și încă de atunci au fost și rămas preferatele celor care le-a încercat. Gama de produse Eladerm se dezvoltă constant, în funcție de nevoile din piață, identificate de către specialiștii nostri. În prezent, produsele noastre se adresează persoanelor care se confruntă cu probleme ale tenului precum: ten uscat/ deshidratat, ten gras, ten cuperozic, riduri, pete pigmentare, dermatită, psoriazis etc. În ingredientele care intră în compoziția produselor se află activi care beneficiază de studii clinice pentru fiecare afecțiune în parte. Acești activi sunt încorporați în baze de unguent alcătuite din compuși noi pentru piața românească.

Prin acest proiect, se dorește ca produsele Eladerm să fie utilizate de către toți românii, fiind alternative accesibile ca preț la produsele străine de pe piața românească.

Date de contact:

ELAN AB DERMATO COSMETICE SRL

J01/848/2017

37826940

Str. Crişanei, Nr.1c

Alba Iulia, Alba

De asemenea, îi găsești și pe Facebook, YouYube, Instagram și TikTok

Distribuie Articolul